Gemeentewerf in duurzaam Ede

Projecten

Oplevering in 2011 te Ede

Het project bestaat uit een kantoorgebouw (2 bouwlagen) met aanpandig een grote bedrijfshal. Vanuit deze nieuwe accommodatie zal de dienstverlening naar de inwoners van de gemeente optimaal worden uitgevoerd. Naast kantoor- en vergaderruimtes is er een moderne werkplaats met machinale voor de gemeentelijke diensten maar ook garages en opslag van materialen, grondstoffen en machines.

Het kantoorgebouw is gefundeerd op staal en de draagconstructie van het gebouw bestaat uit een staalconstructie. Voor daken en vloeren zijn kanaalplaatvloeren toegepast. Binnenwanden zijn van metal stud en de gevelwanden bestaan uit een binnenblad van houtskeletbouw en een buitenblad van bakstenenmetselwerk. Eén gevel is een vliesgevel met een zonwering van houten lamellen.

De bedrijfshal is gefundeerd op staal met en draagconstructie bestaande uit gelamineerde houten kolommen, liggers en gordingen. Vanwege duurzaamheidsoverwegingen zijn de gelamineerde onderdelen gemaakt van inlands hout uit de Edese bossen.

Een ander duurzaamheidsaspect is de warmte en koude opslag in de grond. Hiermee wordt de temperatuur in het gebouw op een duurzame manier geregeld. Daarnaast worden de auto’s gewassen met regenwater dat wordt opgevangen in het nieuwe gebouw. Naast deze maatregelen biedt de gemeentewerf vooral een prachtige en efficiënte werkplek voor haar medewerkers.

Bouwmanagement door Complan B.V.

Artikel Het Houtblad februari 2015

Status: Opgeleverd              Architect: A50 Architectencombinatie

Artikel het Houtblad

Project medewerkers

  • Bob Damen
  • Werkvoorbereider

  • Joop Heinen
  • Projectleider

Project beelden